24 Feb TARIK FILIPOVIĆ "ĆIRO" 3.3.2017.

Written by Published in Najave Read 342 times
Rate this item
(0 votes)

 

Tarik Filipović 3. marta u Travniku premijerno predstavlja svoju monodramu „ĆIRO“, o životu Miroslava Ćire Blaževića!

 

 

 

 

 

 

 

Nova autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde  Tarika Filipovića  - „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića, bit će premijerno izvedena 3. marta u rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića,  Travniku, u Centru za kulturu, s početkom u 20 sati.

 

 

 

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave Tarika Filipovića - „Ćiro“ nalazi se jedinstvena nogometna ikona – Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

 

„Ćiro“ je Tarikov novi i originalan autorski projekt, kojeg producira njegov prijatelj i renomirani producent Tomislav Kašljević. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega osobno, kroz period odrastanja i sazrijevanja. Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora. Rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač,  obarao rekorde popularnosti, pa ove dvije predstave slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta.

 

Ulaznice za predstavu „Ćiro“ u Travniku, 3. marta mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu!